Nougat????                                                                          Mulle???

Man kan verkligen tro att Mulle har flyttat till Ersmark och bytt färg från vit till brun =)
Jag och Nougat var på Nh-kurs i lördags som leddes av Erika Furberg, Parrelli-instruktör.
Vi började med teori och Erika gick igenom "the seven games" sedan begav vi oss in i manegen med våra hästarför att arbeta. Det var väldigt tur att vi endast var 2 som hade hästar med oss... Hade vi varit fler så skulle vi inte ha rymts pga Nougats vidlyftighet ;-).

Erika visade hur övningarna skulle gå till och sedan var det vår tur att pröva oss fram under handledning av Erika. På förmiddagen så funkade det mesta utan alltför stora protester. Vi samarbetade bra med de lätta övningarna men det var svårt att veta var man skulle sätta press/tryck samtidigt som man skulle hålla koll på ledrep och pisk. Det blev en del fumlande och intrassling =)

Efter lunchen så blev det lite mer teori om vad vi skulle tänka på med våra respektive hästar. Eftermiddagspasset startade med att Erika byggde upp olika hinder med hjälp av bommar, koner och cavallettistöd. Sedan gick hon igenom olika övningar man kunde göra med dessa hjälpmedel.Man kan göra otroligt mycket med endast lite material. Det var nu det blev lite action på Nougat. Han var inte tillfreds att jag började plocka poäng av honom.
Han visade det genom att bocka, stegra och var allmänt sur på mig. Stundvis var han riktigt följsam och mjuk för i nästa sekund explodera i värsta bockserien. Efter lite tips av Erika så lät jag han rasa av sig sin protest för att lugnt be honom om ett nytt försök. Han blev mer följsam av att få protestera med en mjuk nedtagning. Både jag och Nougat blev helt slut i huvudet efter en hel dag med information så jag avslutade med en övning som gick bra.

Några saker som jag ska tänka på i mitt fortsatta arbete är att arbeta sakta och metodiskt och inte vara så petig i utförandet nu i början. Arbeta med övningarna steg för steg istället för att skynda mig igenom dom.
Börjar han protestera och explodera ska jag låta honom rasa av sig och ge mer ledrep för att sedan prova igen...

En bra och givande dag =) // Sofie