Packade mej och Dalina tidig morgon för att åka till Lena och följa ut på tur. Hästarna stod och sov då jag kom till hagen vid sjutiden, så Apollon hann inte riktigt vara med på att hon skulle ut ur hagen och han skulle stanna. Han skrek bara halvhjärtat efter oss då vi gick iväg.
Hon kliver ju alltid snällt på finkan och sen bar det av mot de djupa Burträsksskogarna där alla troll bor!!
 
 
Camilla kom med Sally. Lena och Lena hade Knorken och Trollet med sej, de står i skogen bakom bilen.
 
 Dalina står snällt och väntar på att få starta ritten.
 
 Med på turen var också Malin och Zorn (hingst) som Dalina tyckte var tjusig!
 
Det är en tur liknande off road för motorcyklar. Rakt ut i storskogen. Upp för branta vindlande stigar, kryssa mellan träd i galopp, åka på haserna nerför stigarna, genom vatten, över smala broar allt detta i otroligt fin natur brevid en å. Fantastiska vyer uppe på åsarna, över sandhedar, ja allt man kan önska fanns med.
 
          
 
 
Som om inte ritten var nog utmanande så började regnet droppa och vi fick ta på våra regnrockar som vi bundit fast bakom sadlarna...snacka om förberedda tjejer!! =) De svarta molnen tornade upp sej framför oss och åskan började mullra. Men vi red på , inte kan man avbryta en ritt för lite oväder!
 
  Knorken tog livet med ro, en pinkpaus. Zorn tittar intresserad på .
 
Sen kom ösregnet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mitt ute på ett hygge började det ösa ner. Efter ett tag mitt i regnet så blev vi bombarderade av en hagelskur! Vad kan man gör annat än att le. Livet är underbart tänkte jag lycklig i hjärtat.
Åskknallarna och blilxtarna avlöste varann, just de var lite läskigt men naturen visade bara prov på sin styrka.
 
Efter ca 2,5 tim i skogen kom vi fram genomblöta och hungriga till de framkörda transporterna, (tack Kennet och de andra logistikansvariga killarna). Dalina var överlycklig att få krypa in i den torra transporten! Hon hatar verkligen regn på riktigt!!!!!!!!
Jag var hur lycklig som helst efter en så fantastisk dag på hästryggen, vädret var bara en extra krydda.
 
 All lycka kom från att ha fått följa min fina Dalina över stock och sten i torrt och vått genom den fantastiska naturen. Hon är en "klippa", tar sej fram på säkra hovar med spetsade öron pigg på vad som väntar fram på vägen. På lösa tyglar följde hon glad efter Sally och de andra så jag hann njuta av naturen. Tänkte att detta är som WE (working education), fast live = ännu bättre. Verkliga hinder att ta sej förbi. Men de enda damen är skeptisk mot är porlande vattendrag som man ska gå över så där fick jag vackert kliva av och visa att de inte alls var farligt! Okej då, jag kan väl, men läskigt var de sa Dalina.
 
Vad Dalina tyckte i övrigt?! Troligen något liknande detta;
Ja matte hon gillar äventyr och de gör jag med. Dessutom var det med en skitsnygg hingst som faktiskt tittade på mej!! Men matte ville inte låta mej hälsa =(, knasiga människa. Jag gillar att kliva rakt ut i skogen och utforska naturen för jag är så säker på hovarna, inget snubbel och slams här inte. Kul att få bestämma den bästa vägen att ta sej fram på och visa matte att de fixar jag själv. Hon kan lugnt sitta och titta sej omkring.Förutom då vi skulle ner i ån...jag backade upp så långt jag kunde i kanten men de verkade inte vara någon bra ide för vi hamnade bara i snårskogen så matte fick minsann kliva av och hjälpa mej över, men de var inte så farligt som de först kändes så nästa gång fixar jag de nog själv.
 
Men de där regnet de går fetbort!!  Jag avskyr regn på riktigt! Trots att jag viker ner huvudet till marken så sticker de i ögonen. Jag vände mej om till matte flera gånger och frågade om vi verkligen inte kunde gå hem, men hon sa att de var längre om vi vände. Hon kanske hade koll på de , jag tvivlar men de andra hästarna verkade inte bry sej och jag ville inte vara en kräsen dam så jag bet ihop och fortsatte. Fast då haglet kom var de INTE kul! Åsksmällarna bryr inte mej men Trollet hoppade rakt upp - tokern. De var en rolig tur med trevliga hästkompisa...och den där hingsten...!!!!
Men nästa gång hoppas jag att regnet håller sej bort!!! =) //Dalina
 
  Min drottning!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!    //Ulrika